|
|
|
...
Az egyik legfinomabb magyar sütemény, a zserbó receptje
A zserbó eredeti receptje Gerbaud Emil svájci származású, ám 1884-ben Kugler Henrik
hívására Budapesten letelepedett cukrász nevéhez fűződik.
Hozzávalók:
50 dkg liszt
30 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 tojás
1 csomag sütőpor
Kb. 1 dl tejföl
60 dkg sárgabaracklekvár... |
2018-03-18 17:03:15 |
|
|
|
|
|
|
... (Gundel-Harmath, 1979. 294.)
“A konyakmeggy-gyártás másik formáját, a kézzel mártott konyakmeggyet a századforduló körül, Gerbeaud termelési vezetője Gnosz Róbert vezette be, és Gerbaud-on keresztül ismerték meg a technológiáját a magyarországi cukrászok." (Borsody, 1995. XLII)
A századfordulón kiadott cukrászati receptkönyvek ugyan tesznek említést a c... |
|
2015-10-09 08:40:04 |
|
|
|
|
|
|
Gerbaud Emil
Gerbaud Emil (1854-1919) nem magyar származású, mivel Genfben
született, egy nagyhírű cukrászdinasztia leszármazottjaként, ennek ellenére
hazánkban vált világhírűvé. A kontinens számos cukrászüzemét végigjárta,
mígnem úgy döntött, hogy 1884-ben elfogadja Kugler Henrik meghívását
— akinek nem volt utódja, akire rábízhatta volna nagyhírű cu... |
2013-02-04 10:41:19 |
|
|
|
|
|
|
... íz (puncs, diós, csokoládés stb.) é... |
|
2013-02-03 11:10:54 |
|
|
|
|